Individuele trajecten

 

 

EMDR

Heb je een recente traumatische ervaring gehad en heb je hier nare gevolgen van, zoals beelden die steeds terug komen, slechter slapen of spanningsklachten, dan kan EMDR hierbij helpend zijn.

Je kunt je aanmelden bij een GGZ-instelling of een vrijgevestigde praktijk voor psychotherapie zoeken, dan wordt de hulp vergoed als de huisarts een verwijzing geeft hiervoor. Soms kan de huisarts geen verwijzing geven omdat er niet een duidelijke diagnose is.

Mocht je zonder verwijzing hulp willen hebben, zonder dossieropbouw en/of zonder diagnose, dan kun je ook bij ons terecht. In een eerste gesprek zullen we dan kijken of we denken je te kunnen helpen met de klachten die er zijn.

 

Psychologisch consult

Heb je een probleem, maar vind je het niet nodig om daar een heel traject van therapie of coaching voor in te gaan, dan kun je ook een afspraak maken voor een enkel consult. Dat kan voor een uur of anderhalf uur en dan proberen we helder te krijgen wat nu precies je probleem is, waardoor je er niet mee verder komt of waarom je bijvoorbeeld blijft hangen in oude patronen.

Soms is het zo dat als je bijvoorbeeld in een oud patroon zit, dat je niet met een vol bewustzijn kunt kijken naar wat er gebeurt tussen jou en een ander. Een onbewust reageren -vanuit oude waarnemingen- kan ervoor zorgen dat je steeds tegen hetzelfde aan blijft lopen. Dan kan het helpen als je durft te kijken naar dat niet bewuste gedrag van jezelf en hoe je het eigenlijk -bewust- zou willen doen.

 

Wandelcoaching

Coaching ontvangen en tegelijkertijd aan je conditie werken? Bij ons kan dat.

Tijdens het wandelen kun je bespreken wat je bezig houdt en kunnen we onderzoeken wat jij anders wilt of wilt bereiken.

Soms kan het helpen als iemand meedenkt en je kan helpen om je eigen blokkades te herkennen. Ook kun je je dan soms opeens realiseren hoe je jezelf daarmee misschien verhindert om je leven vorm te geven zoals je dat eigenlijk zelf graag zou willen doen.

Locatie: Kwadijk / Hobrede.